Eerbetoon voor de beste sporters Wall of Fame voor Alphen aan den Rijn

  • 18 februari 2010
uitvergroten
<p>De Wall of Fame in het Olympisch Stadion</p>

In Alphen aan den Rijn wordt vanmiddag een Wall of Fame geopend met daarop de namen van de beste sporters van deze plaats. Hierbij zitten onder meer Henk Angenent en Sherine El-Zeiny, die namens Egypte twee keer deelnam aan de Olympische Spelen.

Een half jaar geleden maakte Alphen aan den Rijn bekend aan een eerbetoon voor de plaatselijke topsporters te werken. Door van die mensen de namen in te hakken op een Wall of Fame moeten de inwoners erachter komen wat hun plaatsgenoten in de loop der jaren hebben gepresteerd. De Wall of Fame komt in de Limeshal.

De organisatoren schrijven vandaag in een persbericht dat Alphen aan den Rijn meer dan 75 sporters kent, die topprestaties hebben geleverd. ‘Variërend van een Nederlands kampioenschap tot gouden plakken tijdens de Olympische Spelen.

Het begon al in 1926 tijdens de wielerklassieker Den Haag - Brussel. Over besneeuwde wegen en door weer en wind fietste wielrenner Gerard Vreeswijk deze 175 km lange tocht.

Of wat dacht u van Monique Kalkman? Zij tenniste maar liefst 42 bekers bij elkaar en won twee keer goud tijdens de Paralympics Tennis. Zo zijn er nog veel meer Alphense topsporters, variërend van zeil- tot bridgekampioenen.’

Aldus de organisatie van de Wall of Fame, die hieraan desgevraagd toevoegt dat er inmiddels alweer nieuwe kandidaten zijn voor deze eregalerij. Als ze gelijk hebben, worden hun namen volgend jaar vermoedelijk ook in de Wall of Fame gehakt.

reacties